ebc_disks_compleet

Remschijven

!

Grooved remschijf

EBC’s 3GD serie is te herkennen aan de brede maanvormige groeven en goudkleurige anodisering.Remschijven worden gemaakt uit een hoogwaardige "schijflegering", namelijk uit grijs ijzer en koper dat gegoten wordt uit onbewerkt zeer zuiver ijzer. Hierdoor wordt de warmtegeleiding en slijtweerstand verhoogd.De unieke brede groeven trekken bij hevig remmen koele lucht naar het remblok. Op die manier daalt de remtemperatuur, terwijl het gas, vuil, stof en afval uit de contactzone met het remblok afgevoerd wordt.De “spots” elimineren het risico op scheurtjes in de schijf, wat vaak voorkomt bij volledig geperforeerde remschijven.

Ultimax Sport Remschijf

Gegroefde Ultimax USR remschijven zijn door de kleine rechte groeven uiterst stil.De Ultimax sport remschijf heeft vele nauwe groeven en door de progressieve hoek van de groeven ontstaat een stille sport remschijf. Groot voordeel is ook dat de remblokken gelijkmatig en parallel slijten. Dit in tegenstelling tot geperforeerde remschijven, waar opstaande randen kunnen ontstaan.

Blade remschijf

De laatste toevoeging aan het programma betreft de Blade disc. Hierbij wordt gebruik gemaakt van "high carbon" staal, wat thermisch stabieler is dan het normaal gebruikte gietstaal.
 
De grafieten "flakes" in deze staalsoort dempen vibraties, waardoor en minder trillingen en remgeluiden ontstaan. Daarnaast geleiden deze "flakes" de warmte beter, en zorgen daarmee voor minder kans op
kromtrekken van de remschijf.

De V-groef zorgt voor de snelste afvoer van remstof en water vanuit het "hot spot" middelste gedeelte van de remschijf. Als de groef weggesleten is, is het ook tijd om de remschijven te vervangen.